• Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 09:30 - 13:30
  • .
  • Τρίτη, Πέμπτη : 18:00 - 20:30
  • .

Βιογραφικό

PHOTO-me

Είμαι η Μαρκέλλα Μπαϊρακτάρη, πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ψυχολογία και Συμβουλευτική από το πανεπιστήμιο Sheffield της Μ. Βρετανίας

Εξειδικεύτηκα στο κομμάτι των διατροφικών διαταραχών αποκτώντας τον τίτλο του Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μ. Βρετανίας.

Το 1997 δημιούργησα το διαιτολογικό μου γραφείο στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης παρέχοντας υπηρεσίες διατροφικής συμβουλευτικής και κατάρτισης προσωπικών διαιτολογίων για άτομα κάθε ηλικίας.

Συγχρόνως διοργανώνω σεμινάρια διατροφής και ψυχολογικής υποστήριξης σε συνεργασία με ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες , προσεγγίζοντας θέματα διαχείρισης βάρους, συναισθηματικού φαγητού, εικόνας σώματος, διατροφικών διαταραχών κ.α

Τα τελευταία χρόνια έχω επιλέξει να στρέψω την προσοχή μου στα παιδιά (παιδικό διατροφικό εργαστήρι). Όραμα μου, να τους δείξω με βιωματικό τρόπο πώς να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες, βοηθώντας τη σωματική και πνευματική τους ισορροπία.

Όμως οι δράσεις που αφορούν στα παιδιά δεν σταματούν εκεί. Από το 2018 είμαι συνιδρύτρια -μαζί με τη Γεωργία Ονταμπάσογλου- του Nutriplay και οραματίζομαι να βοηθήσω όσα περισσότερα παιδιά μπορώ να αποκτήσουν μία υγιή σχέση με το φαγητό.

Η φιλοσοφία όλων των παραπάνω δράσεων μου συνοψίζεται στο παρακάτω απόφθεγμα:

«Πες μου και θα ξεχάσω.

Δείξε μου και ίσως να θυμάμαι.

Κάνε με να το βιώσω και θα το καταλάβω».

Κομφούκιος